Tuesday, June 21, 2011

kenapa saya tak suka kem time skolah

Hari ni tiba-tiba teringat kenangan-kenangan zaman sekolah menengah dulu. Mesti semua ada pergi camping kepimpinan la, camping remaja la, tamrin la, dan segala macam aktiviti yang memerlukan korang duk kat kemah atau asrama tepi2 hutan, gunung atau sungai kan? Ramai kawan saya suka mengimbau nostalgia dengan mengatakan kem-kem tu memang best la, kenangan terindah la, ape la. Tapi saya tak. I used to hate those camping thing (includes BTN) atas sebab-sebab tertentu.

1. Penceramah yang lebih-lebihkan lelaki

Mostly penceramah yang kununnya (I know how to eja "konon" but I use this spelling to make it looks more eeww) dapat bagi korang motivasi tu, kan penceramah lelaki. Sebab tu la dorang suka lebih-lebihkan lelaki and saja sakitkan hati ktorg.

cth:
P: Assalamualaikum dan salam sejahtera pelajar-pelajar perempuan yang dihormati

-ok ni nmpk cam normal kan? tapi ayat2 lepas ni yang tak leh tahan cm nk muntah

P: dan pelajar-pelajar lelaki yang saya hormati, sayangi, kagumi, dan blablablabla


seryes, menyampah. Lepas tu mesti end dgn ckp "eh pelajar perempuan marah dengan saya ke"

'%$&%$#"

Saya tak marah, cuma benci je, encik.

2. Ice breaking yang ada sesi berkompang

Ala korang mesti taukan, penceramah yang takde idea original dan cool mesti guna teknik ni. Suh pelajar ppuan sebut "kelopak" and suh pelajar lelaki sebut "jantung" and ulang-ulang so bunyi jadi cm men kompang. Semua tau perkataan "kelopak" tu lagi susah nak sebut, so memang ppuan tak dapat sebut dengan kuat lah. Dalam banyak-banyak kem yang saya pergi, penceramah yang saya jumpa, tak de sape pun yang tukar pkataan tu laki n ppuan. Sume guna teknik sama untuk kalahkan pelajar perempuan dari pelajar lelaki. kesian, takde cara lain untuk tarik perhatian pelajar kan.

3. Logo, tema dan bendera kumpulan

Ni memang shit. tak seronok langsung. Bukannya lawa pun hasilnya. Pastu kertas-kertas mahjong tu sape nak bawak balik n simpan? Kununnya nak uji kreativiti kumpulan masing-masing, tapi kreatif apebendanya kalau sume guna prinsip2 lebih kurang: jujur,amanah,berani,cekap,mesra. Dah macam polis pulak da.

4. Kawad dan pakcik jaga kawad

I hate kawad. Tak paham langsung apa fungsi kawad dalam memperbaiki kualiti hidup budak2. Jadi hitam, panas, dan sakit hati ada la. Dan pakcik2 yang dipanggil komander ni pun satu faktor yang amat menyakitkan hati. Dorang selalunya mulakan sesi dengan berlagak dan riak betapa hebatnya die dalam angkatan tentera. Like, seriously? kalau pakcik tu betul-betul hebat and terrer gilerrr, asal pakcik duk kt hutan cmni and layan budak-budak hingusan? Dah tu suka sangat layan kitorg sebagai brats yang spoiled and kaya-raya anak orang berada. Setahu saya, kawan-kawan saya yang ayah die berpangkat tinggi takde pun nak show-off pasal tu. Len la orang bawahan yang takde orang untuk di bully selain budak sekolah menengah sbb dlm army, die pangkat rendah je. Tolonglah cermin diri dulu.

5. Kantin yang tak peka dengan sensitiviti

Ini tak semua tempat la, tapi certain tmpt tu cm tak ready untuk sediakan makanan khas untuk budak-budak vegetarian atau budak yang tak makan beef atas sebab agama. Pernah sekali tu sorg budak cina terjumpa daging dlm beehun goreng. Mestilah dia upset kan? Cuba kita bayangkan, kat negara non-muslim, kita mintak food yg xd meat, time makan tiba2 terjumpa. Bengang kan? Jijik kan? memang la kite ni majority dan negara kita negara islam, tapi kite kena amek berat pasal hati kawan-kawan kita yang duk sama dengan kita jugak.
Apa salahnya time buat borang untuk sertai kem tu letak la bahagian keperluan makanan die. Ad allergy ke, tak vegetarian ke, tak makan daging lembu ke. Kan senang, tak payah time dah sampai kantin baru nak tanya sorang2. Dorang pun ada hak dorang jugakkan.

6. Tempat kem yang "keras"

Serious, tak paham. Nape nak wat kat tempat yang keras. Pastu nak takut-takutkan budak n suh ikut arahan komander kem.

7. Budak lelaki yang gatal

Ni kalau campur dengan budak sekolah lain la. Biasanya kalau kem yang campur, saya banyak diam and tak banyak cakap. Pastu mesti adalah 2,3org yang mulakan langkah maisng2 sebab dorg igt sy ni budak sekolah agama yang alim pemalu lemah-lembut manis senyuman dan calon bini yang baik. Dorg tak tengok gigi saya yang huduss. =,=
ntah saya tak suka orang wat expectation yg tggi2 dan dorg kecewa sendiri. Pastu mulalah sesi "aku bukan apa, tapi aku ingat dia ni baik, rupa-rupanya...."

Monday, June 20, 2011

emerald green

I loveee this colour so I keep wearing it with many tops that I have.

berangan

tembam gel. so chubby. I hate it. :(

tofu cupcakes

tofu cupcakes. really easy to make!
Yesterday I had a meeting with my usrah sisters. I didn't have money to buy anything to bring to the meeting so I woke early a little bit and bake cakes. It's really easy because I only had to mix up 300gram tofu, 200gram mixed flour, 20gram sugar and an egg. I put dark and milk chocolate and a little bit of maple syrup to add some taste. Result was so-so, not like surprisingly delicious but I will try this menu again next time if I don't have money to buy other ingredient. ;)

Wednesday, June 15, 2011

scones

Hari ni ada masa ckit sebab dapat balik awal dari university. Meeting for my club was cancelled so I baked chunky chocolate scones and make fried rice stock.

This is my first time to try this recipe so it doesn't look as nice as starbuck's scones. hehe

It looks messy but hey, I made it myself.:p
Then I made fried rice. Tak dapat jumpa perencah yang bes so try men campak perencah mee bandung. Hasilnya... jadi!! bau macam mee bandung tapi rasa tak la pelik sangat.

Today's dinner


bento



Left: boiled broccoli and sweet corn salads.
on rice: egg and spinach, tofu carrot and mushrooms cooked with soy sause.

Cooking in the morning before go to class became my new habits since this new semester.
Since I don't have 1st period class, I have more time in morning. I used to go to gym and then cook for my breakfast and lunch, but I changed my schedule a little bit and now I go to gym in the evening. It takes some time to see the result, so hopefully I can stick to this healthy life style. :)

spring polka dot

What I wore to class last week. Nothing special, I just took some pictures before I left my room to off to university.



Don't look at my feet!:p Pakai seliper jpun je sebab belum pakai kasut lagi.

I wore green eyeshadow on my eyelids a little bit too, just for an accent.






I'm not a fashionista, so my outfits maybe is boring for you. But I like to mix and match clothes that I have. From this new semester, I try to wear same clothes in different ways and with different hijab.  So kalau baju sikit pon cuba je pakai dgn suar atau skirt yg len dr biasa, atau cuba combination shawls len. So pleaaase don't expect me to wear high brand or baju baru tiap hari, I'm a poor student!lol

Wednesday, June 8, 2011

What I carry around (summer)

Today was quite hot, even it wasn't as hot as yesterday. I wore abaya to uni, because I thought it would be nice wear loose clothes. I got good comments from my friends, they didn't know that it is an abaya, they thought it as a dress or one piece! Maybe they don't know that black dress which Arab women always wear comes in other colour and designs as well. I wore purple denim-like abaya with salmon pink hijab, and paired them with gold buttoned navy jacket and boots. My Italian teacher gave me compliment about my hijab, he liked the colour!

Since summer is just around the corner and it gets hotter lately, I make a pouch to put things that I will need to keep me fresh and smell nice.


from left above, pocket tissues that I got for free, Clinique lipstick, glosses, deodorant sheets, hand creem, Body Shop's perfume, mirror that my dad bought in Moscow, spray to eliminate odour from clothes, mini Clinique powder and sunscreen with spf24.

All of them in big Peach John pouch (which I got it for free, again) like this.


I love summer but hate to sweat and to smell bad. :(

Tuesday, June 7, 2011

My Body's worth..

I tried a random quiz on a web. They asked me 20 questions about my health, diet, hair length, drink, smoking, and calculated for me.

And my body's worth...





$5800





is it cheap or expensive? ?o?
haha I did it just for fun!

found this while walking

a few days ago, I found those cute berries when I was walking in my uni's campus..



So I took photo of it!
isn't that cute?? so happy to see this in campus..<3

Wednesday, June 1, 2011

essay time

Today I have to work on my essay homeworks, I have a writing class(in English), and tomorrow I have to submit a short story on a topic that I chose myself. I chose Hijab for my topic. Now I'm writing my essay while sipping some nescafe. :D

Lately I realized that I took so many English class and other language class (Italian, Spanish and French) even though I study in Japan! It's because I want to improve my language skills, you can read that mine writing skills is really bad (look at the first sentence of this entry, I repeated so mane "I have"s!lol). And learning foreign language is so fun.


My favourite mug. I like it because it's smaller than other mugs and comes with cute spoon  that has same flower on it. I used it to drink hot milk before bed and to drink coffee while doing my homeworks. Bought it a 105yen shop.



I'm learning French from last year but I couldn't master it much because classes I took were focusing on grammar most of the time and it didn't work for me. At first, I wanted to study Chinese because I want to talk with my Chinese-Malaysian friends but somehow I got into French class. It was difficult at first because French wasn't my choice but as I learn it, I fell in love with that language! Friend of mine is going to Paris this summer for one year exchange student, so perhaps I can go there to visit her in winter or spring vacation. Can't wait<3



I start Spanish and Italian from this year because I went to Spain last March, and it was really beautiful. I went to south part of Spain, that is Granada, Cordoba and Seville. People there were nice, even we couldn't speak Spanish, they tried to help us a lot. All I needed was to smile and say hola! Orange trees on the side of roads, flower, Alhambra, buildings were really amazing. I met beautiful Arab girls who were studying Spanish, they were really nice and friendly. I think it would be nicer if I could speak their language, that's why I started to learn it from this year. For Italian, I take Italian class because it's teacher is a funny and nice guy. He likes to introduce Italian songs to us in class every week. In text book, there many example of food's name and I will become hungry.lol  But I think this language is the toughest, everything has female and male, singular and plural!



BGM: Quelqu'un m'a dit